Е,все пак сме в България... :-)
 :thumbup:
Супер сте! Информацията за декември ми беше много ценна. Останалите изчисления са ми верни,но с вашия отговор вече съм спокойна,че не съм в заблуда.
Имам един допълнителен въпрос: защо паричното обезщетение за втората година е 240,а не 270 лв.? Изчетох КСО,но не срещнах тази информация.
Бъдете здрав/и и усмихнат/и!
Забелязах,че в предишното си писмо съм смятала върху 18-месечен период,а всъщност при болничен преди 45-дневния период се гледа 12 месеца назад (счетоводителят ми каза :-) ). Затова за декември залагам средномесечното възнаграждение за 12 месечен период назад. Дано не Ви затруднявам.
http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=4afaad8189c74aa28c0f99a23cd79d9b3233220
Благодаря за отзивчивостта!
Да,имам осигурителните доходи по месеци и ги залагам в съответната графа. Проблемът е,че искам да си изчисля предварително размера на болничния,ако изляза 1 месец преди 45-дневния период. В условния пример,който сте дали на dolphin се вижда,че сте посочили база 565 лв. (100%) за септември и октомври,защото брутното му възнаграждение през последните 18 месеца е било в размер на 565 лв.. При мен като самоосигуряващо се лице е аналогично,нали? Само че аз нямам константен доход за последните 18 месеца,затова си изчислявам средно аритметичното и го залагам като 100 %-ова база. Коректни ли ще са сметките по гореописания начин?
Благодаря ви за отзивчивостта! Бъдете здрави!
На vanq_pm сте отговорили следното: " Можем да разберем, ако знаем сумата на болничните, които бихте получили от НОИ за октомври и ноември. Засега нямаме такъв калкулатор за болнични."  Но на dolphin преди това сте дали прогнозни стойности за септември и октомври 2011 г.(с болнични).  Възможно ли е и аз да изчисля предварително същия казус при положение,че съм самоосигуряващо се лице?
Предварително ви благодаря и поздравления!